Groene groente maken gelukkig

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 16:38

Groene (blad)groenten maken je gelukkig! Ze bevatten hoge concentraties foliumzuur, een B-vitamine die helpt bij de aanmaak van het goed gevoel stofje serotonine. 

Groene bladgroenten krikken je magnesiumvoorraad op, waardoor je een energieboost krijgt. Wie een tekort aan magnesium heeft, kan stressgevoeliger zijn.

Groene bladgroenten zoals andijvie, boerenkool, brave hendrik, groenlof, krulandijvie, lamsoren, paksoi, palmkool, postelein, raapstelen, snijbiet, spinazie, waterkers en zuring. Onder bladgroenten vallen ook alle koolsoorten. Dit is de top 3:

 

1 Boerenkool

Boerenkool wordt gezien als één van de meest gezonde groente soorten op deze aarde. De reden hiervan is dat boerenkool ontzettend veel verschillende vitaminen, mineralen en antioxidanten bevat. In boerenkool zit ontzettend veel vitamine K, vitamine D en vitamine C. Daarnaast is boerenkool rijk aan verschillende antioxidanten die het risico op ziektes aanzienlijk verlagen.

Buiten alle gezondheidsvoordelen is boerenkool natuurlijk ook ontzettend lekker. Helemaal in de winter!

2 Spinazie

Spinazie is al jaren ontzettend populair. Het is een ontzettend gezonde groente en het mooie van spinazie is dat je het heel makkelijk kan combineren met verschillende gerechten. Zo kan het perfect door een soep, pasta, salade of zelf door een smoothie.

Daarnaast is spinazie een goede bron van vitamine C. We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk dit is voor onze gezondheid aangezien het bijdraagt aan ons immuunsysteem.

Ook hebben we nog een leuk weetje over spinazie voor de krachtsporters onder ons. Het is namelijk zo dat 30% van de calorieën in spinazie uit eiwitten bestaat. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en dragen bij een spierherstel en spieropbouw. Bovendien zorgt het voor een ‘verzadigd’ gevoel.

3 Paksoi

Dit is een groentesoort die je wellicht niet gelijk heel bekend voor komt. Het mooie van paksoi is dat deze groente het hele jaar door verkrijgbaar is. Deze groentesoort werd duizenden jaren geleden voor het eerst in China gegeten. Tegenwoordig is paksoi gelukkig overal ter wereld te krijgen en is het in vele verschillende gerechten terug te vinden.

Het mooie van paksoi is dat het – net als de andere groentes hierboven – veel voedingsstoffen bevat tegenover relatief weinig calorieën. Paksoi bevat het veel vitamine A, vitamine B en vitamine C en verschillende belangrijk mineralen als fosfor, zink, natrium, koper, mangaan en selenium.

Ook heeft paksoi verschillende gezondheidsvoordelen te bieden. Zo kan het bijdragen aan een betere gezondheid voor de botten en een lagere bloeddruk. Ook helpt  het ontstekingen tegen te gaan en is het goed voor je hart- en bloedvaten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.